Hétköznapi hülyeségeink, khm...

Hétköznapokról. Hétköznapi (és ünnepi) hülyeségekről. Médiáról és álhírekről, kommunikációról, összefüggésekről. Macskákról. Mindenről, ami látható és hallható, befogadható vagy befogadhatatlan. Khm...

Friss topikok

  • LightRain: @jozinho: Mert XVI. Lajos nem értette... (2010.09.22. 11:47) Érthetetlen sportjaink: a pétanque
  • Kelta: A hölgy teljesen szakszerűnek tűnik. Engem a minap csaknem meglincseltek a kollégák, mikor két ren... (2010.06.17. 08:34) Női sportriporter
  • fufufu: A műúszás után már csak egy ugrás a műkúszás, amely hasonló szabályok szerint zajlik, csak víz nél... (2009.02.22. 19:41) Érthetetlen sportjaink: a műúszás
  • LightRain: Köszönöm visszajelzésedet! Terveink között szerepel a pétanque, a foci, a szinkronúszás és a póker... (2008.12.10. 12:44) Érthetetlen sportjaink: a curling

Ideje van a bagzásnak

2009.01.19. 11:49 LightRain

Eleve érthetetlen módon hülye szóról van szó... De ami tény, az tény: errefelé már január közepén bagzás van...

A macskáknak évente két szaporodási időszaka van (bagzás), egy tavasszal és egy ősszel, amely minimálisan 4-7 napig tart, amennyiben a nőstény vemhes lesz. A hímek péniszén hátrafelé mutató tüskék találhatók, melyek a pénisz kihúzásakor hozzáérnek a nőstény vaginájának falához. A nőstényt ez az ovuláció megkezdésére serkenti, de mivel erre nem minden esetben kerül sor, a nőstények ritkán esnek teherbe az első párzás során. A tüzelő nőstények több hímmel is párosodnak, így előfordulhat hogy az egy alomba tartozó kölykeik több apától származnak.
A szaporodási folyamat erős zajjal járhat, mivel mindkét állat hallatja a hangját. A zaj leginkább a harcoló macskák által kiadott hangokra emlékeztet.

A bagzás szó egyébként szerintem mást jelent. Bár kétségtelen a macskákkal és nemi életükel van összefüggésben, de másról szól.
Egyes népi hagyományok szerint valamikor a századelőn láttak az egyik székely faluban két macskát, a templomkertben. Eddig a történet nem lenne fura, de ez a két bundás erotikus táncokat lejtett, és - ne kerülgessük, mint macska a forró kását (na erről is beszélhetnénk...) - a hím tüskés péniszét betuszakolta a nőstény vaginájába. A helyi református lelkész szerint többször is. Állítólag emiatt el is maradt az istentisztelet, sőt, a szomszéd utcában lévő katolikus templom miséjéről is összeszaladtak az érdeklődő ifjoncak és meglettek, tapasztaltak.
Egyes krónikások szerint, amelyet állítólag a helyi plébános naplója is megerősít, a két macska az erotikus pásztoróra után leült a nagy gesztenyefa törzséhez, és rágyújtottak egy-egy szál cigarettára.
Ámulkodott, hüledezett az összesereglett nép, hittől, vallástól, kortól, nemtől függetlenül. Az egyik arra járó ártatlan gyermek pedig elkiáltotta magát: "Bagóznak a macskák!".

Na innen ered a szó..., szerintem.

A cikk témájára való tekintettel nem is merek ide rakni semmilyen képet.

Szólj hozzá!

Címkék: macska bagzás

A bejegyzés trackback címe:

https://khm-khm.blog.hu/api/trackback/id/tr21886992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása